16 juli 2024

Den Haag – Nieuwe nachtburgemeester gezocht

Na twee jaar draagt de Haagse Nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch zijn ambtsketting over aan een opvolger. De zoektocht naar een nieuwe Haagse Nachtburgemeester is begonnen.

In 2018 gaf de eerste Haagse Nachtburgemeester René Bom het stokje door aan Sjoerd van Schuylenburch. Hij heeft in de afgelopen twee jaar gewerkt aan het Nachtburgemeesterschap Nieuwe Stijl. Daarbij hoort bijvoorbeeld de oprichting van een Club van de Haagse Nacht. Daarnaast is er een Nachtraad waarin verschillende actieve leden van de Club van de Haagse Nacht plaatsnemen voor nauwer contact. 

De komende twee jaar vervult de Haagse Nachtburgemeester zijn/haar taak als ombudsman van de Haagse Nacht. Hij of zij schopt tegen heilige huisjes en bouwt samen met de Nachtraad, de Club van de Haagse Nacht, de gemeente en gebruikers van het uitgaansleven aan een Nacht waarin iedereen zich thuis voelt.

Kandidaten kunnen vanaf nu solliciteren naar de functie Haagse Nachtburgemeester 2020 – 2022. De inschrijving staat open tot maandag 17 februari 12:00 uur. Op 19 februari stelt de Nachtraad uit de inschrijvingen twee geschikte kandidaten verkiesbaar. Dan kan het Haagse publiek om haar stem uitbrengen. Op vrijdag 14 maart wordt tijdens een zinderende verkiezingsnacht in PAARD de winnaar bekend gemaakt. Tijdens deze nacht zijn er o.a optredens, dj’s, voordrachten, speeches en natuurlijk confetti.

Foto: Wouter Vellekoop, verkiezingsavond 2018

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com