21 mei 2024

Den Haag – ROC Mondriaan bouwt Classroom of the Future

ROC Mondriaan, MBO Bonaire, Cisco en Axians bouwen samen dé Classroom of the Future. Bij ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag en op Bonaire bij de Scholengemeenschap Unit MBO vond vrijdag jl. iets bijzonders plaats: beide locaties zijn namelijk voortaan op een unieke manier met elkaar verbonden. Door het concept ‘Classroom of the Future’ is met de nieuwste digitale technieken een unieke live online leeromgeving gecreëerd tussen ROC Mondriaan en Scholengemeenschap Bonaire. Om de ‘Classroom of the Future’ te illustreren gingen in totaal zo’n 30 studenten in Den Haag en Bonaire een live Cybersecurity Challenge met elkaar aan en demonstreerden ze daarmee de mogelijkheden van het ‘les-op-zeer-lange-afstand’- lokaal. De verbinding tussen Den Haag en Bonaire overbrugt een afstand van bijna 8000 km.

Het onderwijsconcept ‘Classroom of the Future’ is opgezet om het ICT-beroepsonderwijs op Bonaire te versterken en kennis beschikbaar te stellen die voorheen niet toegankelijk was. Er zijn lokalen ingericht met apparatuur om de live verbinding tussen Nederland en Bonaire te realiseren, er wordt online over en weer lesgegeven, samengewerkt tussen studenten in Nederland en Bonaire en overlegd tussen docenten van beide scholen (teach-the-teacher). Ook is er een docent van ROC Mondriaan gedetacheerd naar Bonaire.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com