22 juli 2024

Haaglanden – Waterschapsbelasting Delfland blijft gelijk

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft besloten de waterschapsbelasting dit jaar niet te verhogen.
Het hoogheemraadschap onderhoud ruim 700 kilometer dijken en duinen. Met 200 gemalen pompen wordt het regenwater weggepompt of wordt extra water ingelaten als het lang droog is. Er wordt 125 liter afvalwater per dag per persoon verwerkt.
Een gezin van vier personen met een koopwoning (WOZ-waarde 250.000 euro) betaalt € 0,32 waterschapsbelasting per persoon per dag, adlus Hoogheemraad Ouwendijk.
Delfland zet de komende jaren extra in op het klimaatbestendig maken van onze regio. Ook voor dit jaar is er een stimuleringsregeling die initiatiefnemers helpt om zelf aan de slag te gaan om weersextremen beter op te kunnen vangen.
Ook gaat er extra geld naar het versterken van de biodiversiteit en het verbeteren van de waterkwaliteit. Delfland ontwikkelt ecologische zones met natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen en verbindt deze zoveel mogelijk aan elkaar. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com