16 juli 2024

Vlaardingen – Varend Corso toch ook naar Vlaardingen

Vlaardingen blijft op de route van het varend corso, dit heeft het bestuur bekend gemaakt. Het corso vaart dit jaar op 2, 3, 4 en 5 juli. De boten vertrekken donderdagmiddag vanuit Honselersdijk – het vaste startpunt – af naar Maassluis. De volgende dag vertrekken de deelnemers via Schipluiden en Den Hoorn naar Delft, waar een extra ronde wordt gemaakt naar de Koepoortbrug, om vervolgens te eindigen in de Zuidkolk.
 
De zaterdag staat volledig in het teken van Den Haag. De schippers brengen de prachtige boten naar de Caballero Fabriek, waar ze om 11 uur vertrekken met muziek en figuranten. Via de Bierkade, de Zuidwal en het Buitenom varen ze door naar de Veenkade, waar de stoet een pauze neemt ter hoogte van de sportvelden. ‘s Middags gaat de route de andere kant op om daarna aan het einde van de middag via ‘t Haantje en Den Hoorn te eindigen op de thuislocatie in Honselersdijk.
 
De laatste dag vaart het corso in het Westland. De Westlandroute gaat vanaf 11 uur langs  Honselersdijk, Naaldwijk, ‘s Gravenzande, Poeldijk, De Uithof (Den Haag) via Kwintsheul terug naar Honselersdijk.

Foto: Arnaud Roelofz

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com