27 mei 2024

Update Corona Haaglanden en oproep gemeente Den Haag

Bijgaand een update van de situatie in de Regio Haaglanden met betrekking op het Corona virus. Cijfers en in deze aflevering een oproep van Wethouder Bert van Alphen van de Gemeente Den Haag.

Kom in actie: Help mee in de opvang Wil je helpen en ben je op meerdere momenten inzetbaar gedurende de komende weken? Neem dan contact op met het Team Maatschappelijke Opvang (TeamMaatschappelijkeOpvang@denhaag.nl).   “Iedereen heeft het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven en 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar, maar wat als je geen huis hebt? De organisaties die zich bezighouden met dak- en thuislozen zijn op zoek naar vrijwilligers en ik vraag Hagenaars vrijwilligerswerk in de maatschappelijke opvang te overwegen”, zegt wethouder Bert van Alphen (maatschappelijke opvang).

Wie wél het geluk heeft een dak boven het hoofd te hebben staat vandaag de dag wellicht stil bij de mensen die dat niet hebben: de mensen die afhankelijk zijn van maatschappelijke opvang in de stad, en die zorg nodig hebben. Het gaat immers om de meest kwetsbare Hagenaars. Iedereen in Den Haag verdient de zorg en begeleiding die nodig is om gezond te blijven. Daarom doe ik een beroep op de inwoners van de stad”, vervolgt wethouder Van Alphen.
 
De gemeente Den Haag wil zoveel mogelijk dak- en thuislozen opvangen. Om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen heeft de gemeente samen met de Kessler Stichting, het Leger des Heils en het Rode Kruis onder meer twee extra opvanglocaties voor daklozen geopend. Beide locaties bieden 24-uurs opvang. Dit betekent wel een grotere inzet van begeleiding. “Ik doe daarom een dringende oproep aan alle Haagse inwoners. Wil je als vrijwilliger iets betekenen voor anderen? Dan ben je voor de Haagse opvangorganisaties en cliënten ontzettend waardevol“, zegt wethouder Van Alphen

We hebben op de diverse locaties extra handen nodig bij het voorbereiden en uitdelen van maaltijden, mensen voorzien van handdoeken en shampoo voor het douchen, maar ook om een praatje te maken. Daarnaast kunnen we ook vrijwilligers met een verpleegkundige achtergrond heel goed gebruiken. Mensen die flexibel zijn, graag wat voor de medemens willen betekenen en hun handen uit de mouwen willen steken kunnen snel aan de slag.
 
Op de locaties zijn op verschillende tijden extra ondersteuning nodig. De ochtenddiensten zijn van  6.30 – 15.00 uur en de middag/avonddiensten van 14.30-23.00 uur.
 
Het werk vindt plaats onder aansturing van de werknemers van de Kessler Stichting, Reakt, het Leger des Heils en het Daklozenloket. De locaties zijn gelegen aan de Binckhorstlaan en de Twickelstraat in Den Haag. Hier verblijven mensen zonder ziekteverschijnselen.

Aanmelden
Wil je helpen en ben je op meerdere momenten inzetbaar gedurende komende weken? Neem contact op met het team Maatschappelijke Opvang (TeamMaatschappelijkeOpvang@denhaag.nl). Het team inventariseert de diensten en dagen waarop je beschikbaar bent en noteert je naam en telefoonnummer. Er wordt daarna nader contact opgenomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com