21 februari 2024

Den haag – Illegale seksinrichting opgedoekt

Naar aanleiding van een anonieme melding is donderdag 9 april in een woning aan de De Heemstraat een illegale seksinrichting opgedoekt. Er werden 3 boetes voor het overtreden van de noodverordening uitgeschreven en werd tegen de uitbater een proces verbaal opgemaakt voor de exploitatie.

Over het pand kwam woensdag 8 april een melding binnen dat er mogelijk een seksinrichting werd geëxploiteerd. Toen het pand vervolgens geobserveerd werd, was inderdaad te zien dat er ‘aanloop’ was bij het pand, wat het vermoeden bevestigde. Agenten van team De Heemstraat gingen daarop donderdagavond 9 april samen met handhavers van de gemeente Den Haag en medewerkers van het Haags Economisch Interventie Team uit het team Prostitutie en het team Malafide Bedrijvigheid, poolshoogte nemen in het pand.

In de woning bleken dames aanwezig te zijn die verklaarden onder normale omstandigheden te werken op de Doubletstraat. De ramen daar zijn op dit moment gesloten vanwege de corona-maatregelen. In de tuin zat een 41-jarige Hagenaar, de bewoner van het pand. In de woning bleken drie afwerkkamers te zijn ingericht.

De drie vrouwen kregen een boete voor het overtreden van het verbod op het uitoefenen van contactberoepen, tegen de bewoner is een rapportage opgemaakt aan de hand waarvan de gemeente zal beslissen welke bestuursrechtelijke consequenties volgen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com