25 juni 2024

Haaglanden – Strandtenten klaar voor anderhalvemetersamenleving

De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeter-dienstverlening. De afgelopen periode hebben zij gebruikt om hun horecazaken aan te passen en gereed te maken, zodat kan worden voldaan aan de RIVM richtlijnen in de nieuwe anderhalvemeter-samenleving. Hiermee willen alle deelnemende strandexploitanten laten zien dat het uitserveren van eten en drinken op 1,5 meter wél kan. Zij zijn er dan ook helemaal klaar voor om weer open te gaan en gasten te ontvangen, aldus André Triep, voorzitter van VVS Scheveningen en eigenaar van Strandclub WIJ in Scheveningen.

Met de noodkreet ‘Strandtenten in het NOW!’ van Zeeland tot Schiermonnikoog lieten de Nederlandse kuststeden vorige week al zien dat zij elkaar steunen in deze tijd. Alle deelnemende strandverenigingen aan de Nederlandse kust hebben tal van aanbevelingen verzameld en ingeleverd bij Koninklijk Horeca Nederland met het verzoek deze kenbaar te maken bij het Ministerie.

De afgelopen dagen zijn er tal van aanpassingen gedaan in de strandtenten om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Om de gasten een veilige en fijne strandbeleving mee te geven, wordt het bezoek van de gast bij de entree gereguleerd door het personeel. Zo worden de gasten door het personeel aan een tafel geplaatst. Alle tafels staan op meer dan 1,5 meter uit elkaar zodat men geen contact kan hebben met andere gasten. Er zijn uitserveertafels geïntroduceerd waarop het bedienend personeel de drankjes en gerechten op 1,5 meter afstand neerzetten. Dan kan de gast zelf opstaan en zijn bestelling van de uitserveertafel halen. Als gasten klaar zijn en zij hebben betaald met de pin, worden ze naar een aparte uitgang begeleid. Hierna wordt de tafel leeggeruimd en wordt alles ontsmet.

De veiligheid van de gasten en de medewerkers staat voorop. Bij aanvang van de dienst wordt de temperatuur van het personeel gemeten met een infrarood thermometer. Daarnaast werkt bedienend personeel met handschoenen aan, die worden gewisseld na uitgifte van elke bestelling, wordt toiletbezoek gereguleerd door een toiletjuffrouw en wast iedereen regelmatig de handen, aldus Triep.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com