20 mei 2024

Den Haag – Parkeerterrein Cars Jeans Stadion wordt corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen

Het omliggende terrein van het Cars Jeans Stadion wordt dankzij de belangeloze inzet van burgerinitiatief DoneerEenDorp en ADO Den Haag ingericht met 50 portocabins. Eind deze week start de bouw van de tijdelijke corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen. Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, de GGD en zo besmetting te voorkomen, is het van belang dat er opvang is voor zowel onbesmette, als voor (vermoedelijk) besmette dak- en thuislozen om in ‘vervangende thuisisolatie’ uit te zieken.

Voor Haagse dak- en thuislozen is het niet mogelijk om aan alle RIVM-maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus te voldoen. Zo kunnen zij niet thuisblijven bij ziekteverschijnselen.
Zieke dak- en thuislozen verblijven op de tijdelijke corona-zorglocatie zolang dat volgens de RIVM-richtlijnen noodzakelijk is. Zodra de patiënten hersteld zijn, worden zij overgeplaatst naar de noodopvang.

Het omliggende terrein van het Cars Jeans Stadion is voor dit doel zeer geschikt: het terrein wordt tijdens de coronacrisis niet gebruikt, het stadion blijft grotendeels leeg en het kan op korte termijn worden ingericht.

De Kessler Stichting zorgt, in samenwerking met GGD Haaglanden en HWW-zorg, 24 uur per dag voor personele bezetting, verpleegkundige hulp en begeleiding. Zij komen te werken in een veilige werkomgeving en beschikken over de nodige beschermingsmiddelen.

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is er in de afgelopen periode ook extra opvang gerealiseerd in enkele hotels. Gelet op de ontstane situatie op Scheveningen, is vorige week in overleg met de Kessler Stichting, de gemeente, de politie en de GGD besloten, dat een deel van de meest kwetsbare dakloze cliënten, die in de hotels op Scheveningen verblijven, verhuizen naar de opvanglocatie van de Kessler Stichting. Zodra de zorglocatie bij het Cars Jeans Stadion is ingericht komt er ruimte vrij aan de huidige opvanglocatie van de Kessler Stichting. Dan zal er ook worden gestart met het verhuizen van een aantal cliënten van de hotels op Scheveningen naar deze opvanglocatie van de Kessler Stichting.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com