20 mei 2024

Voorburg – Burgemeester helpt de Voedselbank

Dankzij restaurants, sportclubs en bedrijven die voorraden die zij nu niet nodig hebben aan de voedselbank gaven om uit te delen, kan de voedselbank blijven draaien. Ook de gemeente is erg blij dat onze voedselbank iedere week 120 huishoudens kan blijven steunen.

Om dat te onderstrepen fietste burgemeester Klaas Tigelaar dinsdagmiddag tussen de vergaderingen door van het gemeentehuis naar de voedselbank in de Van Alphenstraat. Daar hielp hij met het inpakken van de voedselpakketten. Hij hoorde dat het aantal aanvragen door de crisis nu al begint te stijgen en stak hij de vrijwilligers een hart onder de riem.
De gemeente steunt de voedselbank ook financieel. Meteen toen de eerste maatregelen half maart werden afgekondigd, gaf wethouder Stemerdink (PvdA) de voedselbank toestemming om extra groente bij lokale ondernemers in te kopen zodat volwaardige, gezonde pakketten konden worden uitgereikt.

‘Fruit Op Je Werk’ schenkt vers fruit nu veel mensen thuis werken. En Unibail- Rodamco-Westfield, het bedrijf dat Leidsenhage ombouwt tot the Mall of the Netherlands, gaf een cheque van €10.000,-. Daarmee kan bij de zelfstandige ondernemers van de versmarkt voedsel worden ingekocht. Bestuurslid Arnoud Breedijk van de voedselbank vindt alle hulp hartverwarmend.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com