19 juni 2024

Den Haag – Burgemeester sluit drie Haagse growshops

Burgemeester Jan van Zanen heeft besloten om drie growshops voor de duur van zes maanden te sluiten.

De sluiting heeft als doel om de openbare orde te herstellen en een signaal af te geven aan zowel drugscriminelen als aan omwonenden dat tegen deze vorm van ondermijning hard wordt opgetreden.

Op 7 april heeft het Haags Economisch Interventie Team controles uitgevoerd, waarbij in de growshops goederen werden aangetroffen die gebruikt worden voor de illegale, professionele hennepteelt. Deze goederen zijn in beslag genomen.

De growshops zijn gevestigd aan de Weimarstraat, Apeldoornselaan en de Lekstraat. Deze ondernemingen deden zich voor als tuincentrum, maar faciliteerden in werkelijkheid de criminele onderwereld door producten bestemd voor de professionele hennepteelt aan te bieden. Daarmee vormen zij een belangrijke schakel in het criminele drugscircuit.

Bij twee van de drie panden heeft de eigenaar het huurcontract ontbonden. In een derde geval is door de ondernemer een spoedprocedure aanhangig gemaakt bij de Rechtbank. De gemeente is door de rechter in het gelijk gesteld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com