23 april 2024

Wassenaar – Energiebesparende regeling groot succes

Bijna 1800 Wassenaarse woningeigenaren hebben gebruikgemaakt van een regeling waarmee zij met een waardebon van 70 euro energiebesparende producten konden kopen.

Die heeft een CO2-reductie van 300 ton opgeleverd. Ruim 80% van het beschikbare budget is verbruikt. Daarmee is de actie een groot succes geworden.

De actie liep af op 1 juli. Bewoners konden met de waardebon bijvoorbeeld LED-lampen, isolerende folie voor achter een radiator, een energiebesparende douchekop of een thermostaatknop kopen.

Ook konden zij tegen inlevering van de bon een emmer vol besparende producten aanschaffen. Voor een deel van de huiseigenaren was de bon stimulans om nog meer in en aan het huis te doen. Zij kochten voor een veel hoger bedrag dan de 70 euro.

De actie is onderdeel van de Regeling Reductie Energie, een maatregel van de rijksoverheid. Voor die regeling konden gemeenten een plan indienen. In Wassenaar was er behalve de tegoedbonregeling ook een inkoopactie voor gezamenlijk aanschaffen van onder andere zonnepanelen en HR++-glas. Die leverde ook nog eens 100 ton CO2-reductie op.

De rijksoverheid is nu met een nieuwe regeling gekomen die zich vooral richt op huurders. De gemeente Wassenaar doet ook aan deze regeling mee. Op dit moment werkt de gemeente de plannen uit. De verwachting is dat de actie in het najaar van start gaat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com