21 april 2024

Den Haag – Haags Sportgala gaat niet door

Haags Sportgala gaat niet door, organisatie brengt Sportgala daarom naar Haagse sporthelden toe. Op vrijdag 19 november maakte de Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer nog trots bekend wie de genomineerden van het Haags Sportgala zijn in de hoop dat dit jaar het sportgala als evenement zou terugkeren in Den Haag. Helaas heeft de organisatie moeten besluiten dat het Haags Sportgala als fysiek evenement geen doorgang kan vinden door de maatregelen tegen corona. Als alternatief gaat de organisatie nu met een Haagse kampioenenkar op pad door Den Haag om de winnaars bekend te maken.

Wethouder Bredemeijer: “We zijn trots op de prestaties van onze Haagse sporters en willen ze op gepaste wijze in de schijnwerpers zetten. Daarom organiseren we jaarlijks met veel plezier het Haags Sportgala. Zo staan we elk jaar stil bij alle bijzondere sportprestaties in onze stad, ook in zo’n ingewikkeld coronajaar. Door de maatregelen tegen corona is het helaas toch geen fysiek evenement met alle glitter en glamour die daarbij hoort. Dat is jammer, maar ik ben blij dat we op deze manier onze Haagse sporters alsnog kunnen eren.”

De stemmen in alle categorieën zijn geteld en de winnaars van het Haags Sportgala 2021 kunnen bekend worden gemaakt. Nu een fysieke huldiging niet mogelijk is, gaan de Haagse presentatoren Celine Huijsmans en Dennis Weening naar de sporters toe om ze te huldigen. Met een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde kampioenenkar gaan zij dwars door Den Haag om de bokalen voor sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportcoach en scheidsrechter van het jaar uit te reiken. Op de toertocht mogen ook de winnaars van de Richard Krajicek-prijs natuurlijk niet ontbreken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com