22 juni 2024

Delft – Groen licht voor ‘de staal’

De gemeenteraad heeft op donderdag 16 december het bestemmingsplan De Staal vastgesteld.

Het terrein aan de Staalweg 1 krijgt een nieuwe bestemming. Novaform Vastgoedontwikkelaars gaat het gebied ontwikkelen.

De locatie ligt aan de Staalweg, bij de afrit Delft van de A13. Ze maakt deel uit van bedrijven- en kantorenterrein Delftse Poort. Op de vroegere gemeentelocatie komen maximaal 346 koop- en huurwoningen. Dit worden appartementen, eengezinswoningen en herenhuizen. Ook komen er praktijkwoningen, een combinatie van wonen en werken. Daarnaast staan er commerciële ruimtes gepland en mogelijk horeca.

Op de locatie komt een hoge, groene wal met daarop een iconische woontoren langs de A13. Rond de nieuwe Staalweg liggen straks meer traditionele bakstenen woongebouwen. In de bakstenen gevels van deze woningen zijn de contouren van grachtenpanden te zien. Ze verwijzen naar de geschiedenis van Delft.

In het plan ligt de nieuwe Staalweg in het midden. De weg sluit dan direct aan op de Van Lodensteynstraat. De woonwijk krijgt zo een logischer aansluiting op de Oostpoortweg. De nieuwbouw sluit goed aan op de bestaande woonwijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com