16 juli 2024

Den Haag – Gemeentelijk netwerk weer stabiel

Dinsdag en woensdag had de gemeente Den Haag te maken met een DDoS-aanval. Dit is een poging van buitenaf om het netwerk van een organisatie zodanig te belasten dat het niet meer functioneert. Hierdoor was er geen verbinding met de gemeentelijke systemen mogelijk waardoor ze onbereikbaar waren. De gemeente heeft maatregelen getroffen waardoor het netwerk weer stabiel is. De dienstverlening is donderdagochtend volledig hervat.

Inwoners en ondernemers van Den Haag hebben last gehad van deze aanval omdat de website, het gemeentelijke telefoonnummer 14070 niet goed bereikbaar was en de systemen die de balies ondersteunen niet werkten, waardoor afspraken verplaatst moesten worden. Het is zeer vervelend dat dit soort digitale criminaliteit de dienstverlening raakt. De gemeente doet daarom aangifte van deze aanval. Wethouder Saskia Bruines: “Het netwerk is stabiel en de gemeentesystemen zijn weer bereikbaar. Een DDoS-aanval laat zich helaas niet voorspellen en is moeilijk af te weren. Er is gelukkig geen aanleiding om aan te nemen dat kwaadwillenden in de gemeentelijke systemen zijn geweest of dat er persoonsgegevens zijn buitgemaakt”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com