27 september 2023

Regionieuws TV – Actievoerders blokkeren snelweg A12 in Den Haag

Tientallen klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben twee uur lang de snelweg A12 in Den Haag geblokkeerd. De actievoerders zaten naast het Malieveld op de weg om te protesteren tegen overheidssubsidies voor olie, kolen en gas. Jaarlijks gaat er zo’n 17,5 miljard staatssteun naar het gebruik van fossiele brandstoffen. Dit is vooral als belastingvoordeel of -vrijstellingen voor grootgebruikers. Vliegtuigbrandstof is bijvoorbeeld vrijgesteld van belasting en raffinaderijen krijgen 700 duizend euro subsidie per arbeidsplaats per jaar. Sommige actievoerders hadden zichzelf vastgelijmd aan het asfalt. Na drie kwartier riep de politie de activisten op om zelf te vertrekken omdat ze anders door agenten weggehaald zouden worden. Er ontstonden in beide richtingen korte files. De weg was rond 3 uur weer vrij voor het verkeer.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com