21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Op Roze Zaterdag is iedereen gelijk

Leidschendam-Voorburg is een solidaire en inclusieve gemeente. Of je nu homo, hetero, queer, biseksueel of transgender bent: iedereen is gelijk. Sinds 2011 is Leidschendam-Voorburg een regenbooggemeente. Met lokaal twee belangrijke jaarlijkse momenten: de Roze Zaterdag en Coming Out Day. Zaterdag 20 juni was het Roze Zaterdag. Vanwege corona was dit jaar gekozen voor een beperkte opzet. Met nog steeds hetzelfde doel: met elkaar het gesprek aangaan over de vraag: hoe solidair en inclusief zijn we eigenlijk? Het blijft nodig deze vraag te stellen. En te kijken hoe het nog beter kan, aldus wethouder Stemerdink.

Wethouder Stemerdink voegde de daad bij het woord en ging zaterdag in het Veur Theater in gesprek met leden van de Roze Plus Soos en een aantal jongeren van het GSA-netwerk op het Gymnasium Novum: jongeren die in gesprek gaan op scholen over dit onderwerp. Er werden over en weer ervaringen gedeeld.

Conclusie van het gesprek: we willen nog meer investeren in het gesprek met elkaar. Door meer en laagdrempelige activiteiten te organiseren in onze gemeente bijvoorbeeld, niet alleen in Den Haag. Denk aan lezingen en presentaties. Ook is meer inspraak via de subsidiepartners gewenst.

Iedereen die graag een bijdrage wil leveren aan een solidaire en inclusieve gemeente, is hiervoor van harte uitgenodigd. Dat kan bijvoorbeeld door mee te praten aan de subsidietafel.

Roze Zaterdag wordt in Nederland in principe jaarlijks op de laatste zaterdag van juni gehouden. Op die dag braken in 1969 in New York rellen uit, nadat de politie een homobar was binnengevallen. De rellen leidden tot de georganiseerde strijd voor de rechten voor homo’s en lesbiennes. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com