13 juni 2024

Haaglanden – Uitkeringen voor Transport & Logistiek daalden

De WW-uitkeringen aan werkzoekenden met een beroep in de Transport & Logistiek daalden in een jaar tijd met 40%. Dit is een sterkere daling dan het totaal van van WW-uitkeringen. Dat nam 35% af. De arbeidsmarkt in Haaglanden is voor deze beroepen zeer krap. De vraag naar vrachtwagenchauffeurs is groot, maar ook in het personenvervoer zijn banen. UWV werkt samen met gemeenten en werkgevers om werkzoekenden te werven voor banen in Transport & Logistiek.

UWV verstrekte eind maart 2022 in Haaglanden 8.399 lopende WW-uitkeringen. Dat waren er een jaar eerder nog 12.890. Dat is een daling van 35%. De WW-uitkeringen aan werkzoekenden met een beroep in de Transport & Logistiek zijn met 40% sterker gedaald, van 519 naar 309 WW-uitkeringen. De meeste van deze WW-uitkeringen gaan naar werkzoekenden die werk zoeken als bestelwagenchauffer of autokoerier, vrachtwagenchauffer, taxi- of particulierchauffeur en logistiek manager.

De sector Transport & Logistiek biedt in Haaglanden werk aan zo’n 15.000 mensen. Dat is bijna 4% van het totaal aantal werkenden in de regio. Beroepen in Transport & Logistiek komen echter ook voor in andere sectoren. Van alle werkenden in de regio hebben er 23.500 zo’n beroep, ofte wel 6% van alle werkenden. Het aantal ontstane vacatures voor de belangrijkste Transport & Logistiek beroepen voor de sector nam in 2021 in Haaglanden met 50% toe ten opzichte van 2020 tot 3.100. Aan het eind van 2021 stonden zo’n 800 vacatures open voor deze beroepen. In Haaglanden werden vrachtwagenchauffeurs het meest gevraagd. Daarnaast is er vraag naar postbezorgers & -sorteerders, transportplanners, bestelwagenchauffeurs of autokoerier en managers inkoop en logistiek. In de Barometer Transport en Logistiek beschrijft UWV de ontwikkelingen en trends in de sector.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com