4 maart 2024

Den Haag – Huurprijzen vrije sector verder gestegen

Marktaandeel vrije sector woningen te klein om aan vraag te voldoen. In de vijf grootste steden van Nederland (G5), Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, stegen de huurprijzen van woningen in de vrije sector. De prijs van opnieuw vrijgekomen vrije sector huurwoningen ging in Amsterdam gemiddeld met 8,6 procent omhoog. Nieuwe huurders betaalden per vierkante meter € 24,29 per maand.

Jasper de Groot, directeur van Pararius, benadrukt dat in de hoofdstad het overgrote deel van huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders gestoffeerd of gemeubileerd wordt verhuurd. “Van alle woningen die in het afgelopen kwartaal op Pararius in Amsterdam werden afgemeld, was 9 procent een kale huurwoning, de rest werd gemeubileerd of gestoffeerd verhuurd. Deze oplevervormen zijn per vierkante meter hoger in prijs.”

Den Haag en Rotterdam kenden gemiddeld genomen dezelfde huurprijs per vierkante meter in het eerste kwartaal van 2022. Nieuwe huurders betaalden € 17,10 per vierkante meter per maand. In Den Haag gingen de huurprijzen met 4,6 procent omhoog ten opzichte van een jaar geleden, in Rotterdam was de procentuele prijsstijging 7,4 procent. In Eindhoven betaalden nieuwe huurders gemiddeld 11,7 procent meer dan een jaar geleden; € 16,90 per vierkante meter per maand. Daarmee blijft Eindhoven de goedkoopste stad van de G5.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com