4 december 2023

Regionieuws TV – Japanse Tuin Den Haag in het voorjaar dicht

De Japanse Tuin bij Clingendael in Den Haag blijft dit voorjaar dicht voor bezoekers. In de tuin blijkt een bijzondere roofvogel, een sperwer, te broeden. Deze vogel komt weinig meer voor in Nederland en is beschermd door de Wet natuurbescherming. Een bezoek aan de Japanse Tuin moet dus even wachten tot dit najaar.

Volgens Remco Bouchier, verantwoordelijk voor het beheer van de Japanse Tuin, moet de sperwer in alle rust kunnen broeden. Hij heeft z’n nest helaas op een vrij lage plek gebouwd. Het is bijzonder dat een sperwer op deze plek, zo midden in de stad, een nest bouwt. Onze groenbeheerder en de Vogelbescherming roepen vogelliefhebbers op om uit de buurt te blijven van de Japanse Tuin. Bezoekers van Clingendael wordt gevraagd om een beetje rustig te zijn als ze in de buurt van de Japanse Tuin zijn om zo de broedende vogel niet te verstoren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com