27 februari 2024

Den Haag – Samira krijgt gouden klavertje in Week tegen eenzaamheid

Wethouder Kavita Parbhudayal reikte op dinsdag 5 oktober, in de Week tegen Eenzaamheid, het Gouden Klavertje uit aan de Haagse Samira. Margot (87) nomineerde haar vanwege de fijne vriendschap. Het Gouden klavertje wordt jaarlijks uitgereikt aan inwoners uit Den Haag die via Vraagelkaar vriendschap en betekenis ervaren.

Wethouder Kavita Parbhudayal kwam naar het huis van Margot om het Gouden klavertje uit te reiken. Samira, die niet van de nominatie op de hoogte was, was blij verrast. De wethouder gunt alle stadsgenoten een fijne vriendschap zoals Margot en Samira. Niemand zou zich eenzaam moeten voelen. Ze hoopt dan ook dat nog veel meer stadsgenoten meedoen met het bijzonder initiatief: Vraagelkaar.

Margot kwam in contact met Samira via Vraagelkaar tijdens Corona. Wat begon als ondersteuning met de boodschappen, groeide ondanks het leeftijdsverschil, al snel uit tot vriendschap. Margot waardeert de sympathieke Samira om de fijne gesprekken en vindt haar lief. Samira die geen oma’s meer heeft, is blij met de fijne en bijzondere gesprekken. Als Samira niet langs kan komen vanwege vakantie en de quarantaineperiode daarna, hebben de vriendinnen contact via What’s app en via Facetime. “Margot is positief en stimuleert mij altijd om te kijken wat welk goed gaat. Volgens Margot schijnt altijd ergens de zon doorheen.” aldus Samir. En terwijl ze vertelt over de bijzondere band, zegt ze: “Ik houd van je Margot. Je bent heel bijzonder.”

Ook de overige genomineerden ontvangen het Gouden Klavertje thuis. De zaal van Restaurant Gember, in het fotomuseum, was al maanden geregeld. Maar door het toenemende aantal Coronabesmettingen was het te riskant om het evenement live te laten plaatsvinden. Vandaar dat de uitreiking verplaatste naar de straat van Margot. Waar een partytent beschutting bood tegen de regen die met bakken uit de hemel viel, maar in ieder geval voldoende ventilatie bood met het oog op het Coronavirus.

Samira met Gouden Klavertje
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com