18 mei 2024

Zoetermeer – Activiteiten voor senioren

‘Samen is gezelliger’, is het thema voor vele activiteiten van de bibliotheek voor senioren. Afgelopen week heeft de bibliotheek Zoetermeer samen met de Rotary Club zich ingezet ter gelegenheid van de Week tegen de eenzaamheid.

Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de jaarlijkse, succesvolle Nationale Voorleeslunch te organiseren. Maar met creatieve aanpassingen hebben vele senioren de weg naar de kleinschalige Voorlees-High Tea’s in de bibliotheken gevonden. Voor vele senioren was het een leuk uitstapje. De bibliotheek en de Rotary Club onderschrijven hoe belangrijk deze kleinschalige initiatieven zijn en hoeveel waarde deze hebben voor de senioren in Zoetermeer.

Een vaak vergeten groep zijn hoogbegaafde senioren. Donderdag 8 oktober hield Dr. N. Nauta een interactieve workshop voor belangstellende en zorgpersoneel over hoogbegaafde senioren. Onder en over deze groep is veel eenzaamheid en onbegrip. Juist de inzichten van Dr. N. Nauta hebben voor de aanwezigen nieuwe aanknopingspunten gegeven om deze groep senioren beter te ondersteunen en te helpen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com