18 mei 2024

Voorschoten – Mooie opbrengst online gesprekken gemeente en maatschappelijke organisaties

De burgemeester en wethouders zijn gestart met een digitale ronde langs de velden. Zij hebben videogesprekken gevoerd met de Voorschotense sportverenigingen, de buurthuizen en de religieuze gemeenschappen. Later deze week volgen in elk geval de scholen en de verzorgingshuizen.

Stuk voor stuk sleutelorganisaties in deze ongewone tijd. Hoe gaat het met deze organisaties tijdens de crisis? Hoe is het met hun medewerkers, vrijwilligers en achterban? En hoe kunnen de gemeente en de organisaties elkaar helpen om deze tijd door te komen?

Doel van de gesprekken was en is enerzijds om antwoord te geven op vragen van de organisaties: wat mag nu wel, wat niet, welke (financiële) ondersteuning is er? Anderzijds willen de burgemeester en wethouder vooral ook van de organisaties horen hoe het met hen gaat. Lukt het nog om door te gaan met sporten, diensten en kleinschalige activiteiten? De strenge maatregelen moeten ervoor zorgen dat minder mensen corona oplopen. Maar we willen ook voorkomen dat mensen geïsoleerd raken, zich eenzaam of somber voelen omdat ze niet meer naar buiten durven, minder bewegen en elkaar minder zien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com