19 juni 2024

Zoetermeer – Lezing over de wederopbouw na de tweede wereldoorlog

Dit jaar vieren we 75 jaar Vrijheid. Tijdens het bevrijdingsproces van september ‘44 tot in de meidagen van ‘45 vonden vele verwoestingen plaats wat de wederopbouw tot een enorme klus maakte.

Hoe was die naoorlogse situatie? Wat speelde er allemaal op politiek gebied? De jaren ’45 – ’50 waren niet alleen jaren van wederopbouw, maar ook van de dekolonisatie: de ‘politionele acties’ en de uiteindelijke afstand van ‘ons Indië’ en van de ontluikende Koude Oorlog.

Eric Klarenbeek vertelt erover in de Cultuurlezing De Wederopbouw. Deze cultuurlezing, in samenwerking met de Volksuniversiteit, vindt Coronaproof plaats op zondag 15 november in het Forum, de hoofdvestgingen van Bibliotheek Zoetermeer.

Wat is vrijheid eigenlijk? Wat doen we nu met onze vrijheid? Is die wel zo vanzelfsprekend met de populariteit van diverse autoritaire leiders op diverse vooraanstaande plaatsen in de wereld en met een president in het Witte Huis die ostentatief de vrije pers de mantel uitveegt en voor wie geen leugen te grof kan zijn. De cultuurlezing is een activiteit in het kader van ‘75 jaar Vrijheid’.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com