19 juni 2024

Den Haag – Team Bedreigde Politici (TBP) genomineerd voor de prijs ‘beste politieteam van Nederland’

De negen leden van het Team Bedreigde Politici (TBP) zijn trots dat ze genomineerd waren voor de prijs ‘beste politieteam van Nederland’ van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). Uiteindelijk sleepte basisteam Weerijs in Etten-Leur de titel in de wacht.

Juryvoorzitter Ton Heerts (burgemeester van Apeldoorn) citeerde uit het juryrapport over het Team Bedreigde Politici: ‘De maatschappelijke impact van de werking van dit team is bijzonder hoog. Er is ruimte in dit team voor diversiteit. Dit team vormt een belangrijke politie pijler voor een goede rechtsorde in een democratie. Het team is een stille kracht in het bestuurlijk krachtenveld.’

Iedere maand kent de Stichting WEP een politieteam in het land de Team Award toe, een wisseltrofee voor goed politiewerk. Het TBP is opgericht in 2005, na de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Social media, waarop de meeste bedreigingen tegen politici geuit worden, werden in deze periode ook gemeengoed. Het team richt zich op strafbare bedreigingen tegen mensen in het Rijksdomein, zoals leden van de Eerste en Tweede Kamer, ministers, het Koninklijk huis en ambassadeurs.

Maatschappelijke ontwikkelingen, waarvan er de afgelopen tijd nogal wat zijn geweest, neemt het TBP direct waar. Denk bijvoorbeeld aan protestgroepen die het afgelopen jaar hun stem hebben laten horen in Den Haag. Als mensen redenen zien om boos te zijn op politici, zijn er ook altijd uitspattingen en dat ziet het TBP direct terug in het werkaanbod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com