18 mei 2024

Delft – Naaldwijkse Jade van den Burgh wordt ROC Mondriaan Ambassadeur 2020

Jade van den Burgh (19) van de School voor Zorg en Welzijn Delft is vandaag door ROC Mondriaan uitgeroepen tot Mondriaan Ambassadeur 2020. Jade ging vandaag nietsvermoedend naar haar school aan de Brasserskade in Delft en werd uit de klas geroepen omdat ze ’bij de directeur’’ moest komen.

Door schooldirecteur Marco Boere werd ze verrast met bloemen om haar uitverkiezing te vieren. Jade reageerde verrast en opgetogen: ‘’Ik had nooit verwacht dat ik een ambassadeur voor mijn school zou kunnen zijn. Ik hou van mijn vak en ik doe gewoon wat gedaan moet worden!’’

Uit het juryrapport: Jade is een enthousiaste en extraverte studente en kan moeiteloos vertellen over haar vele bezigheden, onder andere voor de Westlandse jongerengemeenteraad, haar vrijwilligerswerk en over het belang van het mbo, waar zij voor heeft gekozen ondanks dat ze ook naar de Havo kon gaan.

Jade heeft tijdens haar stage aan den lijve de gevolgen van de coronacrisis ondervonden. Zij verzorgde psycho-geriatrische patiënten die vanwege het gebrek aan contact met vertrouwde familieleden uiterst agressief konden worden. Ze kwam in die periode regelmatig met blauwe plekken thuis.

Jade kan bij het landelijke Ambassadeursgala van de MBO Raad hoge ogen gooien volgens de ambassadeur van vorig jaar, Shadi Fakiani: “Ik ben er bij geweest, ik weet het zeker, ze zoeken iemand zoals Jade.”. De MBO Raad organiseert deze verkiezing voor MBO-ambassadeurs medio mei 2021.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com