13 april 2024

Leidschendam-Voorburg – Winterterrassen en overkappingen mogelijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg staat tijdelijke terrasuitbreidingen tot 1 maart 2021 toe met een versnelde procedure. Hiermee wil de gemeente horecaondernemers ondersteunen om na de lockdown de winterperiode goed door te komen, zodat werkgelegenheid en levendigheid behouden blijven.

Als gevolg van de coronamaatregelen dreigden veel horecaondernemers dit voorjaar in financiële problemen te raken. Daarom heeft de gemeente in overleg met de horeca besloten tijdelijke terrasuitbreidingen mogelijk te maken. In oktober is dit geëvalueerd en is er een enquête onder horecaondernemers, overige ondernemers van het Huygenskwartier en omwonenden van de Kerkstraat gehouden. Er is bij alle ondervraagden veel begrip voor de tijdelijke uitbreiding van de terrassen. De betreffende horecaondernemers zijn blij met de geboden verruiming en de snelheid waarmee de gemeente deze mogelijk heeft gemaakt.

De coronamaatregelen duren voort en de winterperiode staat voor de deur, waardoor horecaondernemers alleen binnen of met bestaand terras onvoldoende mogelijkheden hebben om hun omzet op peil te houden. De gemeente staat tot 1 maart 2021 tijdelijke terrasuitbreidingen en overkappingen toe. Zodra de lockdown maatregelen weer versoepeld worden, kunnen horecaondernemers van deze regeling gebruik maken. Deze regels voor tijdelijke terrasuitbreidingen en overkappingen gelden ook voor sportverenigingen. Daarnaast kan een ondernemer in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van € 500 voor de realisatie van de overkapping.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com