21 mei 2024

Zoetermeer – Man aangehouden voor schietincident ambassade Saudi-Arabië

De politie heeft donderdagmiddag 12 november rond 14.15 uur een 40-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de ambassade van Saudi-Arabië.

Donderdagochtend 12 november zijn meerdere schoten gelost op het ambassadegebouw aan de Koninginnegracht. Niemand raakte hierbij gewond.

De politie startte direct met uitvoerig (sporen)onderzoek en formeerde een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO). Onderzoek leidde uiteindelijk naar de Zoetermeerse verdachte. Agenten namen een personenauto in beslag voor nader onderzoek. De man werd in een woning in Zoetermeer aangehouden. Hij zit vast en wordt gehoord.

Rond 6.00 uur ontving de politie de melding dat er meerdere schoten zouden zijn gelost op de ambassade van Saudi-Arabië. Toen agenten arriveerden op de Koninginnegracht troffen zij meerdere hulzen op straat aan en zagen zij meerdere inslagen in de ruiten van het pand. Direct is een deel van de Koninginnegracht afgezet voor onderzoek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com