22 juni 2024

Haaglanden – Nieuwe corona testlocaties

GGD Haaglanden opent haar negende en tiende corona testlocatie in de regio.

In Den Haag Laak aan de Jan van Beersstraat in een 12 meter lange bus, bij de huisnummers 57-73, bij parkeermeter 2246, ter hoogte van voetbalclub H.V.V. Laakkwartier. En in Den Haag Escamp op de parkeerplaats van het Rode Kruis aan de Zilverstraat 2. Mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) kunnen zich hier gratis laten testen op het coronavirus.

De beide locaties zijn gekozen vanwege de centrale ligging in stadsdeel Laak en in stadsdeel Escamp. Ze zijn goed bereikbaar voor voetgangers, fietsers, mindervalidevoertuigen en auto’s. De locaties zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, afhankelijk van de drukte. Bij voorkeur komen mensen op afspraak naar de testlocatie. Als mensen spontaan langskomen bij testlocatie Laak, dan worden zij getest, als dat op dat moment mogelijk is qua capaciteit. De bus in Laak is een experiment voor twee weken, met daarna optie tot verlenging.

De testlocaties zijn een nauwe samenwerking tussen GGD Haaglanden, Rode Kruis en de gemeente Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com