22 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Er komen meer laadpalen voor elektrische auto’s

Leidschendam-Voorburg wil de huidige 120 laadpunten voor elektrische auto’s de komende jaren uitbreiden. Daarom is de gemeente samen met Rotterdam en 30 andere Zuid-Hollandse gemeentes een aanbesteding gestart. Wethouder Verkeer en Vervoer Astrid van Eekelen: “Elektrische auto’s zijn schoon en zuinig. Ze dragen bij aan onze klimaatdoelstelling en aan een gezonde woonplaats met schone lucht. We willen het daarom zo makkelijk mogelijk maken om over te stappen op een elektrische auto.”

De huidige openbare laadpalen blijven in stand. De gemeente wil het aantal verder uitbreiden. Dit betekent dat inwoners van Leidschendam-Voorburg die overstappen op elektrisch rijden een aanvraag kunnen blijven doen voor een openbare laadpaal.

In maart 2021 wordt bekendgemaakt welke partij de opdracht gaat uitvoeren. Per 1 juli 2021, wanneer de nieuwe Concessieovereenkomst ingaat, geldt in alle deelnemende gemeentes één laadtarief (31 cent per kWh, inclusief btw). De aanvraag van een openbare laadpaal verloopt in alle deelnemende gemeentes via de website www.laadpaalnodig.nl

Het is de derde aanbesteding voor laadpalen die Rotterdam samen met andere gemeentes organiseert. Bij de vorige aanbesteding haakten 18 andere gemeentes aan, nu zijn daar 12 gemeentes bijgekomen. Het voordeel hiervan is dat de samenwerking eenduidigheid in Zuid-Holland oplevert voor de gebruikers van laadpalen. Het plaatsen van laadpalen is een van de taken die de gemeentes uitvoeren in het kader van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com