25 juni 2024

Wassenaar – Nieuwe website gelanceerd

Dinsdag 8 december is de vernieuwde website van de gemeente live gegaan.

Met de vernieuwing en verbetering van de website zet de gemeente een belangrijke stap in digitale dienstverlening. De grote verbeterpunten waar de bezoeker direct gemak van zal hebben zijn: beter (voor)leesbaar, een ‘Google-achtige’ zoekbalk en volledig smartphone en tablet proof.

De nieuwe website voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan de toegankelijkheid van de website. Overheidsinformatie moet voor iedereen toegankelijk zijn. Hier is in dit traject ook speciaal op gelet.

Een tweede belangrijke vernieuwing is de verbetering van de ‘Google-achtige’ zoekbalk bovenaan op de website.

Uit onderzoek blijkt dat inmiddels de helft van de bezoekers van de website via een smartphone bezoekt. Om deze bezoekers een betere online ervaring te bieden, is de website hierop ingericht.

Inwoners hebben meegedacht over de opbouw van de website. Via social media heeft de gemeente een gebruikerstest uitgezet. In deze test konden inwoners aangeven op welke plek zij informatie zouden zoeken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com