25 juni 2024

Wassenaar – Samenwerking met Voorschoten voorbij

De gemeenten Wassenaar en Voorschoten stappen uit de gezamenlijke Werkorganisatie Duivenvoorde.

In december vragen de beide colleges toestemming aan hun raad om uit de gemeenschappelijke regeling van de WODV te treden. Een belangrijke mijlpaal op weg naar twee zelfstandige ambtelijke organisaties. Als de raad instemt met dit voorstel zullen naar verwachting in het voorjaar van 2021 de medewerkers in de nieuwe organisaties van start gaan.

Het uittreden uit de GR is een belangrijke stap. ‘Eigenlijk de officiële start van de afbouw van de gezamenlijke werkorganisatie. Nu gaan we ons richten op de opbouw van onze eigen gemeentelijke organisatie. Wat voor organisatie willen we zijn en hoe gaan we dit samen met de medewerkers vormgeven. Om zo uiteindelijk meer grip te krijgen op onze eigen ambities en beter tegemoet te komen aan wensen van inwoners en ondernemers in het dorp’, aldus burgemeester Aptroot.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com