22 juni 2024

Delfland – Belasting op water blijft gelijk

Komend jaar blijft de waterschapsbelasting voor iedereen gelijk. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft op 19 november 2020 de begroting en de tarieven voor 2021 vastgesteld.

Zoals afgesproken is het tarief voor de waterschapsbelasting sinds 2019 bevroren. De belasting voor droge voeten en schoon water zal ook in 2021 voor het tweede jaar op rij niet stijgen.

Hoogheemraad financiën Peter Ouwendijk: “Tijdens de corona crisis vindt Delfland het belangrijk om dit uitgangspunt overeind te houden. We kiezen voor een sobere en doelmatige besteding van de inkomsten. We blijven ook voor de komende jaren zoeken naar mogelijkheden om de tarieven te matigen. Desondanks blijft er financiële ruimte om onze ambities waar te maken op het gebied van stevige dijken, klimaatadaptatie, duurzaamheid en biodiversiteit. Ook blijven we bij het zuiveren van rioolwater inzetten op hergebruik van zoet water, reststoffen en energie.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com