25 juni 2024

Delft – Geen vreugdevuren met jaarwisseling

Burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft heeft in goed overleg met de organisatoren moeten besluiten dat de vreugdevuren dit jaar niet door kunnen gaan.

De organisatoren van de vreugdevuren aan de Brasserskade en in Tanthof hadden een evenementenvergunning aangevraagd voor de komende jaarwisseling. Het overleg daarover verliep goed. Helaas kunnen de vergunningen niet verleend worden vanwege de corona maatregelen van de Rijksoverheid.

Burgemeester Van Bijsterveldt: “Het is een teleurstelling dat de vreugdevuren na alle voorbereidende werkzaamheden van de organisatoren dit jaar niet door kunnen gaan. Helaas is het in deze tijd niet mogelijk om vreugdevuren op een plezierige en veilige manier te organiseren. Een versoepeling van de maatregelen in december waarbij evenementen weer worden toegestaan is niet te verwachten.

Maar ook met een kleine groep is het organiseren van een vreugdevuur het vanwege de corona maatregelen niet uitvoerbaar. Placeren en 1,5 afstand passen niet bij een buurtfeest zoals een vreugdevuur. Ik wil de organisatoren complimenteren voor hun serieuze aanpak van de vergunningaanvraag en hoop dat de vreugdevuren volgend jaar wel op een veilige manier kunnen plaatsvinden.”

De burgemeester en organisatoren begrijpen dat dit voor inwoners rond de Brasserskade en in Tanthof een teleurstelling is. Samen roepen zij op de rust te bewaren, zowel voor als tijdens de jaarwisseling.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com