18 mei 2024

Westland – Actie Groene meters maken geslaagd

De actie Groene meters maken in Westland mag geslaagd worden genoemd.

Steenbreek Westland riep bewoners om zich aan te melden voor een ruilactie: één of meer vierkante meters bestrating tegen planten voor een vierkante meter tuin. Er waren vijf verschillende plantcombinaties, bloembollen, bodembedekkers en een struik of klimplant. Door heel Westland waren 28 bewoners bereid om bij elkaar 75 m² groen te maken, dat komt overeen met 750 stoeptegels.

Wethouder Leen Snijders, water en groen, overhandigde op vrijdag 4 december in De Lier vijf vierkante meter tuinen aan mevrouw Rekwest. Zij verzorgde al groen in het plantsoen samen met andere bewoners. Maar er lagen nog genoeg tegels voor nog meer groen. De voorzitter van Natuurlijk Delfland deelde de minigids wilde dieren in de tuin uit. Samen voor meer groen krijgt zo wel een heel mooi voorbeeld.

Steenbreek Westland wil op allerlei manieren bewoners meenemen naar een groenere leefomgeving. Groen is goed voor de gezondheid, zorgt voor meer dierenleven, minder wateroverlast, meer verkoeling, minder fijnstof en meer genieten.

04122020 – de lier, parklaan, Wethouder Leen Snijders (water en groen) overhandigde vrijdag 4 december een meter tuin aan mevrouw Rekwest in De Lier. Zij deed mee aan de actie ‘Groene meters maken in Westland’. Gemeente Westland © Thierry Schut iov I vd Poel
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com