19 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Lichtjesavond dit jaar online

Op vrijdag 11 december kan iedereen vanaf 20.00 uur thuis online de lichtjesavond op de Oosterbegraafplaats in Voorburg meebeleven.

Nadine Stemerdink, wethouder Openbare ruimte: “Dit jaar vindt lichtjesavond anders dan eerdere jaren plaats, maar minstens net zo mooi. Het gedenken van overleden dierbaren, de herinnering, het licht en verbondenheid staan centraal.”

Lichtjesavond is voor iedereen die hun overleden dierbare(n) op een ingetogen, sfeervolle manier wil gedenken. Dat kan alleen of samen met anderen, in stille gedachten verzonken of juist door met elkaar herinneringen op te halen. Dit jaar is iedereen welkom om lichtjesavond thuis online op de computer, tablet of mobiele telefoon mee te beleven.

Tijdens de online lichtjesavond geeft burgemeester Klaas Tigelaar een toespraak, steken wethouders kaarsjes aan en vertelt Nadine Stemerdink hoe zij lichtjesavond ervaart. Ook is er muziek (orgel en zang). De begraafplaats is sfeervol verlicht door alle brandende kaarsjes die door inwoners zijn aangevraagd. Medewerkers van de begraafplaats steken die voor iedereen aan. Enkele inwoners vertellen voor wie zij dat hebben laten doen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com