22 juli 2024

Den Haag – Madurodam bezorgd 200 kerstboxen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Madurodam heeft bij 200 ouderen in regio Den Haag een kerstbox rondgebracht.

Madurodam en het Ouderenfonds hebben de handen in een geslagen om hen in het zonnetje te zetten. Door het coronavirus hebben veel ouderen te maken met eenzaamheid. Daarom wil het Haagse themapark in het bijzonder ouderen een hart onder de riem steken in de aanloop naar kerst. De kerstboxen worden conform de huidige COVID-19 maatregelen op een veilige manier bezorgd.

De afgelopen twee jaar heeft Madurodam een VONK- diner georganiseerd. Dit is een avond waarbij ouderen en jongeren samen dineren om elkaar beter te leren kennen in de hoop dat hier langdurig contact uit voortvloeit. Op deze manier hoopt Madurodam mensen te verbinden en iets te doen voor een ander om Nederland samen mooier te maken. De huidige COVID-19 maatregelen zorgen ervoor dat het diner dit jaar geen doorgang kan vinden. Madurodam heeft in samenwerking met het Ouderenfonds als alternatief de kerstbox. De boxen zijn door enkele collegeleden langsgebracht bij de mensen die de afgelopen twee jaar aanwezig zijn geweest op het VONK-diner. Met dit kleine gebaar wil Madurodam de voormalige Vonk-Diner bezoekers laten weten dat we aan hen denken in deze donkere dagen.

De kerstbox is bedoeld om het thuis extra gezellig te maken en bij te dragen aan het kerstgevoel. Zo zit er iets lekkers in, verschillende cadeautjes en een ansichtkaart. Deze kaart kan verstuurd worden om de kerstgedachte door te geven. We zien elkaar minder maar we doen het wel samen. Zeker met Kerst.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com