19 juni 2024

Den Haag – Planten maken plein groen

Met het planten van 18 bomen, 1200 heesters en bijna 9500 vaste planten zijn de werkzaamheden aan het Soestedijkseplein nu echt afgerond.

Het Soestdijkseplein is heringericht en al sinds augustus weer open voor al het verkeer maar de vergroening kon nog niet worden afgerond omdat er pas vanaf november geplant wordt. Hier wordt bewust voor gekozen omdat in de herfst-winterperiode er een grotere kans is dat de beplanting aanslaat.

Om het plein nog groener te maken, zijn er heesters in de middenberm van het plein en brug geplant. Dit zijn laagblijvende heesters in verband met zicht, verkeersveiligheid en beheer. De andere middenbermen en verkeerseilanden hebben verschillende vaste planten gekregen. Hetzelfde geldt in de grote vakken van de stoep op de beide hoeken met de Soestdijksekade.

Verharde gebieden zoals wegen en woningen warmen overdag op en blijven ’s nachts beduidend warmer dan in landelijke gebieden.Naast het verminderen van hitte kan groen ook water bergen en hiermee wateroverlast bij zware regenval tegengaan.

De rotonde was druk en onoverzichtelijk en dat was met name voor fietsers zeer onveilig. Door de herinrichting van het Soestdijkseplein is dit sinds augustus opgelost.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com