21 februari 2024

Zoetermeer – ‘Wijck Theater’ Oosterheem

Wijck organiseert tot en met juli 2022 een ‘Wijck Theater’ in de wijk Oosterheem. Samen met acteur en theatermaker Laurens de Groot gaan we met de wijkbewoners op een creatieve manier aan de slag. Samen werken we toe naar een culturele uiting en presentatie van het maakproces in, met, door en voor de wijk.

Hoe leer je elkaar kennen behalve dan dat je elkaar gedag zegt? Hoe kun je je meer inleven in de ander en ontstaat er meer begrip voor elkaar? Wat is ervoor nodig om je veiliger te voelen in de wijk en ook kinderen veiliger buiten te laten spelen?

Acteur en theatermaker Laurens de Goot gaat de komende maanden aan de slag met deze thema’s en zoekt hiervoor wijkbewoners die samen willen toewerken naar een culturele vertaling van dit thema in Oosterheem. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een audiotour waarbij je luistert naar het verhaal van een andere wijkbewoner. Of denk aan een straattheater of dansvoorstelling in de verschillende buurten waarin de verschillende rollen, gevoelens, ervaringen worden uitgebeeld. Wijkbewoners krijgen de kans om samen iets creatiefs vorm te geven en vervolgens met anderen te delen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com