21 mei 2024

Rijswijk – Erespeld voor M.T. van den Belt ‘van de elektrawinkel’

Op woensdag 26 januari ontving mevrouw M.T. van den Belt-van der Velde uit handen van de waarnemend burgemeester van Rijswijk de gemeentelijke Erespeld.

Mevrouw Van den Belt runt sinds 1964 haar elektrawinkel aan de Herenstraat 68. Dat deed ze eerst samen met haar man en na zijn overlijden in 1989 heeft zij de zaak alleen voortgezet. Bijna 59 jaar was mevrouw Van den Belt het gezicht van de gelijknamige winkel en ze is met haar 85 jaar waarschijnlijk de oudste actieve ondernemer in Rijswijk. Eind van deze maand sluit “Van den Belt Electra” voorgoed de deur.

Met haar kenmerkende winkel heeft mevrouw Van den Belt een positieve bijdrage geleverd aan het winkelklimaat dat Oud Rijswijk kenmerkt: kleinschalig, gezellig en klantvriendelijk. Daarnaast had zij oog voor de ouderen in de wijk.

De Erespeld wordt toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid aan inwoners van Rijswijk die zich langdurig hebben ingezet voor de Rijswijkse gemeenschap en die een voorbeeld zijn voor anderen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com