31 maart 2023

Regionieuws TV – Coalitieakkoord Wassenaar: 3 van de 4 wethouders onervaren

Rust en evenwicht in het bestuur is een belangrijke doelstelling voor de nieuwe coalitie in Wassenaar. Eind vorige jaar stapte de VVD uit de gemeentelijke coalitie vanwege de verhoging van de OZB. Daarna werden nieuwe gesprekken opgestart onder leiding van formateur Klaas Tigelaar. Dit heeft geleid tot een samenwerking van VVD, CDA, D66, DLW en PvdA. Het coalitieakkoord is inmiddels ondertekend. Daarin wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften van alle Wassenaarders. De samenwerkende partijen willen een inclusieve, groene en financieel gezonde gemeente waar iedereen prettig kan leven, wonen en werken. Een plek waar kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien en waar ouderen langer vitaal kunnen blijven. De verhoging van de OZB is van de baan. Ook de wethouders zijn voorgesteld. Van de ploeg van vier heeft alleen Ritske Bloemendaal voor de portefeuille Sociaal domein, wonen en onderwijs, eerdere ervaring als wethouder. Hij is voorgedragen door D66 en PvdA. De wethouders zijn vandaag geïnstalleerd in de raadsvergadering.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com