25 april 2024

Regionieuws TV – Zoetermeer in actie tegen afvalbeleid, afrekenen per vuilniszak. PvdA start enquete

Zoetermeer in actie tegen nieuwe afvalregels, PvdA start enquete Het referendum dat Zoetermeer houdt vanwege het invoeren van een nieuw afvalbeleid is ontoereikend. Er kan niet worden volstaan met slechts één vraag, zo vindt de PvdA in die gemeente. Er is vorig jaar een nieuw Afvalbeleidsplan vastgesteld. Omdat het lijkt dat veel Zoetermeerders daar tegen zijn, wordt er een referendum over gehouden. De vraag waar Zoetermeerders ja of nee op kunnen zeggen is: Wilt u dat het nieuwe afvalbeleid wordt ingevoerd? De PvdA wil meer weten om een nieuw afvalbeleid te kunnen voorstellen. Vooral het nieuwe afrekensysteem is een doorn in het oog van veel mensen. Straks betaal je niet meer voor de hoeveelheid afval die je weggooit, maar voor hoe vaak je je kliko aan de straat zet of een afvalzak in de ondergrondse container bij je flat gooit. Eind deze maand komt de partij met de eerste resultaten van de enquête.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com