4 maart 2024

Zoetermeer – Visie voor 2040 vastgesteld

De visie Zoetermeer 2040 is vastgesteld door de gemeenteraad. Deze visie schetst het toekomstbeeld van de stad dat we samen willen gaan waarmaken met inwoners, ondernemers en organisaties.

Zoetermeer is in 60 jaar enorm hard gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een stad waarin het prettig is om te wonen, werken en verblijven. Dat willen we in de toekomst zo houden. Daarom is er een visie gemaakt met zes richtingen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De ambitie is helder. In 2040 wil Zoetermeer een stad zijn waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Een stad met en rijk palet aan wijken en buurten waar je letterlijk in en tussen de parken woon, werkt en beweegt. Een stad waarin iedere Zoetermeerder ongeacht zijn of haar achtergrond en afkomst kansen heeft om zich te blijven ontwikkelen en stappen te zetten op de sociaaleconomische ladder. En een stad die goed verbonden is met de regio en waarin de kennis en de vernieuwing de weg naar de praktijk vindt.

Deze visie is een nieuwe stap. Een inspiratie om met elkaar te bouwen aan de toekomst van Zoetermeer. “Ik kijk ernaar uit om met inwoners en ondernemers verder in gesprek te gaan over de wijze waarop we de visie Zoetermeer 2040 gaan realiseren. Zodat dit ook echt bereikt wordt. Een visie is belangrijk, maar de realisatie is nog belangrijker. Daarmee gaan we het verschil maken”, geeft ook burgemeester Michel Bezuijen aan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com