25 juni 2024

Zoetermeer – Actie tegen wapenbezit jongeren

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer heeft het startsein gegeven voor de campagne tegen wapenbezit onder jongeren: YouChoose!

De campagne stelt jongeren tussen de 12 en 23 jaar voor een keuze; Wil jij indruk maken bij je vrienden door een mes te dragen? Of wil je respect krijgen voor je skills. YouChoose! In deze campagne worden jongeren gemotiveerd zich te richten op hun talenten en skills. Door de nadruk op talent worden jongeren geprikkeld om zich in te spannen, verder te leren en zelf initiatieven te ontwikkelen.

In de gemeente Zoetermeer hebben meerdere ernstige incidenten plaatsgevonden, voor de gemeente Zoetermeer aanleiding om in actie te komen. De toename van (steek)wapenbezit onder jongeren is een landelijke trend. Scholen maken zich zorgen omdat wapenbezit en geweld toeneemt. Ouders zijn daarnaast vaak niet op de hoogte van het feit dat hun kind een steekwapen op zak heeft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com