27 mei 2024

Zuid-Holland – CDA wil betere recreatieve routes

Als de meest dichtbevolkte provincie van Nederland hecht Zuid-Holland veel waarde aan rust, sport en beweging. Althans, dat is één van de ambities die in het huidige coalitieakkoord benoemd wordt. De provincie wil wandelnetwerken, -verbindingen en recreatievaart bevorderen. En ook in de startnotitie Toerisme Zuid-Holland van vorig jaar is ‘toegankelijk en bereikbaar’ één van de 5 prioriteiten. Maar de digitale vindbaarheid van provinciale routeinformatie is ondermaats. Reden voor CDA Zuid-Holland om kritische vragen te stellen aan het college.

Al in juni 2018 heeft de provincie Zuid-Holland een onderzoek laten uitvoeren naar routebeheer en recreatieve routenetwerken, wat geresulteerd heeft in een rapport met veel praktische aanbevelingen. Eén van de aanbevelingen gaat over de vindbaarheid van recreatieve routes in Zuid-Holland. Duidelijk wordt dat landelijke websites zoals route.nl en anwb.nl dominant zijn en er nagenoeg geen Zuid-Hollandse toeristische organisaties in de zoekresultaten getoond worden. CDA-Statenlid Moniek van Sandick betreurt dit ten zeerste. “In het huidige tijdgewricht, waarbij veel Zuid-Hollanders de fiets- en wandelroutes opzoeken, en vanuit huis digitaal hiertoe een eerste stap zetten, is het essentieel dat de routes goed vindbaar zijn via het internet.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com