22 juli 2024

Haaglanden – Samenwerking reddingsbrigade en brandweer

Rob Zomer, voorzitter van de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB), en Martin Evers, plv commandant Brandweer Haaglanden hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Daarin staat de verhouding beschreven tussen de reddingsbrigade als verantwoordelijke organisatie voor de fysieke strandveiligheid en de brandweer als eerste adviseur en gemeenschappelijk uitvoerder van de strandveiligheid.

Naast het voorkomen en bestrijden van brand en optreden bij ongevallen anders dan brand is ook de veiligheid van zwemmers, baders en watersporters langs de Haagse stranden een taak voor Brandweer Haaglanden.

Er zijn nu tot en met 2024 nieuwe afspraken gemaakt over de wijze waarop zij de samenwerking vormgeven. Met behoud van de kracht van de vrijwillige lifeguards, aangevuld met lifeguards en andere middelen van de brandweer, zal op risicogerichte wijze de bewaking van de Haagse stranden vorm worden gegeven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com