29 mei 2023

Den Haag – Viering van de 8e Internationale Dag van Yoga

De Ambassade van India in Den Haag vierde de 8e Internationale Dag van Yoga (IDY) met als thema ‘Yoga for Humanity’ op zondag 19 juni 2022 in het Atrium van het Stadhuis te Den Haag.

Aan het evenement namen meer dan 500 yogaliefhebbers en -beoefenaars uit heel Nederland deel. De ambassadeur van India in Nederland, H.E. mevrouw Reenat Sandhu, opende de viering met het ontsteken van de lamp samen met hoge ambtenaren van de Nederlandse regering, die ook deelnamen aan de yogasessie.

In haar toespraak verwelkomde Ambassadeur Sandhu alle deelnemers en benadrukte de spirituel en gezondheidsvoordelen van yoga, vooral tijdens de pandemie. Ze benadrukte de belangrijke rol van yoga in het samenbrengen van mensen door mededogen en vriendelijkheid en het bevorderen van een gevoel van eenheid, waardoor het thema van dit jaar is gekozen als ‘Yoga for Humanity’. De ambassadeur bracht ook de boodschap van premier Shri Narendra Modi over om Yoga als een integraal onderdeel van ons dagelijks leven te op te nemen.

Het gemeenschappelijke Yogaprotocol werd geleid door de yogaleraar en studenten van het Gandhi Centrum, het culturele centrum van de ambassade. Verschillende yogascholen, vertegenwoordigers van de Indiase gemeenschap, ouderen en kinderen namen actief deel aan de uitvoering van het protocol. Het protocol werd gevolgd door meditatie oefeningen onder live begeleiding van de Indiase bansuri door een Nederlandse artiest.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com