20 mei 2024

Voorschoten – Afscheid burgemeester online

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene neemt online afscheid van gemeenteraad Voorschoten. Op maandag 26 oktober, tijdens een bijzondere raadsvergadering, neemt Pauline Bouvy-Koene afscheid als burgemeester van Voorschoten. Dit gebeurt via een online verbinding die voor iedereen te volgen is. Vanwege maatregelen tegen het coronavirus zijn fysieke bijeenkomsten niet mogelijk. Op een ander moment, als corona dit toelaat, komt er een passend afscheid voor Voorschotenaren en andere relaties bijvoorbeeld uit de regio.

De burgemeester van Voorschoten moet om gezondheidsredenen haar taken helaas te vroeg neerleggen.Tot haar grote spijt. Pauline Bouvy-Koene begon in 2016 als waarnemer. Toen bleek dat de gemeente weer een vaste burgemeester zou krijgen, wilde de gemeenteraad dat zij bleef. In oktober 2019 werd zij officieel beëdigd als burgemeester van Voorschoten.

Toen deze zomer duidelijk werd dat de burgemeester niet meer terug zou keren kondigde zij haar afscheid aan in een brief aan de gemeenteraad. In de bijzondere raadsvergadering zal zij worden toegesproken door achtereenvolgens Jaap Smit, commissaris van de Koning, Henry Lenferink, burgemeester van Leiden, Charlie Aptroot, waarnemend burgemeester van Voorschoten en Cees Bremmer, nestor van de gemeenteraad. Aan het slot van de avond zal Pauline Bouvy-Koene voor de laatste keer de gemeenteraad toespreken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com