20 mei 2024

Zuid-Holland – Opleiding onbelangrijk in Zuid-Hollandse vriendschappen

Inwoners van Zuid-Holland vinden opleidingsniveau vrij onbelangrijk als het gaat om vriendschappen. Het lijkt een kleinere rol te spelen dan in andere provincies. Dat blijkt uit het onderzoek getiteld ‘Hoe vriendschapt Nederland?’ van Stichting Vier de Vriendschap.

Zuid-Hollanders geven aan dat hun vrienden voor 52% op hen lijken qua opleiding, terwijl dit percentage in andere provincies hoger ligt. We hebben vooral vrienden die op ons lijken qua leeftijd, gevolgd door sekse en geloofsovertuiging, maar opleidingsniveau speelt een kleinere rol.

Zeker in Zuid-Holland. Bijna een derde van de Zuid-Hollanders kijkt graag films met vrienden. Vriendschappen zijn onmisbaar, maar worden vergeleken met andere relaties nogal eens ondergewaardeerd. Uit onderzoek (N = >1.300) van Stichting Vier de Vriendschap, die zich inzet om het belang van vriendschap onder de aandacht te brengen, blijkt dat ruim vier op de vijf Nederlanders vinden dat vriendschappen belangrijk zijn voor de kwaliteit leven. Gemiddeld heeft men in Zuid-Holland 4 goede vrienden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com