20 mei 2024

Zoetermeer – Onderscheiding voor Broer-Uijthoven

Burgemeester Michel Bezuijen reikte zaterdag 30 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw A.H. Broer-Uijthoven.

De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau kreeg mevrouw Broer-Uijthoven voor haar betekenisvolle en langdurige inzet voor de Dierenbescherming, het Dierentehuis in Zoetermeer en de Pelgrimshoeve.

Mevrouw Broer-Uijthoven heeft een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilligster. Deze begon in 1972 toen zij zich aansloot bij de Dierenbescherming. Zeker de opvang van katten en de zorg van zwerfkatten lagen mevrouw Broer-Uijthoven aan het hart.

In februari van dit jaar stopte mevrouw Broer-Uijthoven als beheerder van het dierentehuis vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Daarnaast heeft mevrouw Broer-Uijthoven zich tot 2016 maar liefst 30 jaar vrijwillig ingezet als baliemedewerker en lid van de telploeg bij de Pelgrimshoeve.

Zijne Majesteit de Koning besloot mevrouw Broer-Uijthoven, voor haar langdurige inzet en toewijding voor de dieren én mensen om haar heen, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Haar inzet is van een bijzondere waarde voor onze samenleving.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com