18 mei 2024

Haaglanden – Studenten ROC Mondriaan helpen vaccineren

Een groep van 280 eerstejaars studenten van de opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent van ROC Mondriaan gaat de overheid en regionale instellingen helpen nu er gestart is met het vaccinatieprogramma in de bestrijding van het COVID virus. De studenten van deze opleidingen leren versneld intramusculair (in spierweefsel) te prikken en worden deze week getraind.

Schooldirecteur Arjo van Nieuwamerongen: ”In het reguliere onderwijsprogramma van de eerstejaars was het injecteren pas in mei gepland, dat hebben we naar voren gehaald. En als ook de studenten Verpleegkunde en Verzorgende IG erbij komen kan onze inzet bij vaccinatie wel oplopen tot ruim 850 studenten. We vinden het van groot belang om op deze manier een bijdrage te leveren in de bestrijding van het virus.”

Eerstejaars Doktersassistente Pien Bakker (20) uit Nootdorp beaamt dat: ’Het is best een beetje spannend maar we gaan nog veel oefenen en ik vertrouw er op dat het goed komt. Ik vind het een eer om hier aan mee te mogen doen!”

Vanaf 11 januari zijn de studenten inzetbaar om te ondersteunen bij het vaccineren. In de opvolging worden ook studenten van de opleiding Verpleegkunde en Verzorgende IG ingezet.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com